Skip to content
Maanantai, marraskuu 26, 2018

Keittiön pintojen puhdistamiseen on monia ohjeita ja mielipiteitä. Toiset puhuvat mahdollisimman voimakkaiden puhdistus- ja hankausaineiden puolesta, toiset arvostavat enemmän jokaisesta keittiöstä löytyviä pesuaineita, esimerkiksi soodaa ja sitruunahappoa.  Puhdistusaineet ja -välineet riippuvat toki lian määrästä ja siitä, kuinka kauan lika on kerennyt pintoihin pinttyä.

Tiivistetysti keittiön puhdistaminen onnistuu hyvin pienellä väline- ja puhdistusainearsenaalilla.

Keittiön puhdistus tiivistetysti

Kalusteovet ja välitila

Väline: peilipintojen puhdistukseen tarkoitettu säämiskä

Aine: vesi

Kuinka? Suihkuta vettä tai hieman mietoa pesuainetta (mikäli lika on pinttynyt) puhdistettavalle pinnalle ja käytä kuivaa liinaa

 

Kalusterungot ja työtasot

Väline: pehmeä liina

Aine: vesi tai mieto pesuaineseos

Kuinka? Jos käytät puhdistusainetta, pyyhi pinnat lopuksi vedellä kostutetulla liinalla ja kuivaa puhtaalla kuivalla liinalla. Jos pinnoille kaatuu jotain, kuivaa pinta välittömästi.

Työtaso sietää useimpia kotitaloudessa käytettäviä kemikaaleja, myös sellaisia, jotka sisältävät alkoholia ja kosmeettisia aineita. Jotkut kemikaalit ja voimakkaat väriaineet voivat kuitenkin
vahingoittaa sen pintaa. Jos työtason pinnalle roiskuu punaviiniä, mehutiivistettä tms. ruoka-aineita, väriainetta, kemikaaleja, voimakkaita valkaisuaineita tai puhdistusaineita, on ne heti pyyhittävä pois ja pinta pestävä huolella.

Keittiön siivoukseen suositeltavat liinat: vasemmalla säämiskä ja oikealla pehmeä liina

Eikö keittiö puhdistu edellisistä ohjeista huolimatta? Olisikohan aika vaihtaa osa keittiöstä uuteen? Otapa yhteyttä, niin tulemme katsomaan, miten teidän keittiön voisi raikastaa.

Ideko Suomi Oy
Kaarnatie 42, 90530 Oulu
Puh. 020 734 7140
info@ideko.fi
www.ideko.fi
 

* Puheluiden hinnat: kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min, matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min